bu 7 kişilik grup (G7) ülkeleri, Rus altını ithalatını yasaklayan yeni bir hareketin ardından altının eksiklikleri daha belirgin hale geldiğinden, istemeden Bitcoin (BTC) için dava açıyorlar.
Pazar günü Almanya’da başlayan G-7 toplantısında ABD, İngiltere, Japonya ve Kanada tarafından Rusya’dan altın ithalatını yasaklama hamlesi duyuruldu. Birleşik Krallık hükümetinden yapılan açıklamaya göre, hareket “küresel erişime sahip olacak ve emtia resmi uluslararası pazarların dışında kalacak”.
Analistler, hareketin çoğunlukla sembolik olduğunu söylerken, Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA) Mart ayında Rus altın rafinerilerini akredite şirketler listesinden çıkardı, yine de Bitcoin’in küresel ölçekte bir varlık olarak altından daha iyi olduğunu gösteriyor.
Bir Bitcoin savunucusu ve yatırımcısı olan Anthony Pompliano’ya göre, Rusya’nın altın ihracatını engelleme hareketi, devam eden “para birimlerinin silahlandırılmasında” sadece bir başka adım.
“[…] Pompliano Pazartesi günkü haber bülteninde, bu, gelişmiş ülkeler tarafından para birimlerini silahlandırma girişimlerinin onlarca yıldır devam eden ve aynı para birimlerine olan güvenin azalmasına yol açan bir başka önemli kilometre taşıdır.
Pompliano, Jack Dorsey’in şirketinde yazılım mühendisi olan Danny Diekroeger’den alıntı yaparak devam etti. Nakit Uygulamasıhareketin Batı pazarlarında fiziksel altını çok daha zor hale getirebileceğini ve potansiyel olarak ‘kağıt altın’ ile fiziksel emtia arasındaki fiyatta bir farklılığa yol açabileceğini söyleyerek.
“Bir bitcoin bile [maximalist] Benim gibi, bu potansiyel şokun altın piyasalarına geldiğini görebiliyor ve dalgayı sürmeye karşı koyamıyorum. Panik vurduğunda bitcoin için satmayı umarak depoda güvence altına alınan bazı fiziksel altın paralarım var, ”dedi Diekroeger.
Pompliano, bu senaryo gerçekleşirse Bitcoin’in de muhtemelen hikayenin bir parçası olacağını ekledi.
“Danny’nin teorisi gerçekleşirse, altın, bitcoin ve çeşitli fiat para birimlerinde sonuçları olacaktır” diye yazdı.
Bitcoin için bir reklam
Reddit’teki durum hakkında yorum yapan birkaç kullanıcı, özünde sansüre dayanıklı olacak şekilde tasarlanan Bitcoin için gerçekte Rus altını yasağının gerçekte nasıl çalıştığına dikkat çekti.
“Sanki [World Economic Forum] Rusya’yı adım adım bitcoin’e yönlendiriyor” diye yazdı bir kullanıcı, Batılı ülkelerin artık “tekmelediğini” açıklarken [Russia] tüm fiat ağlarından uzak durun.”
Kullanıcı, “Sınırda altını bloke ediyor, ancak yine de petrolün akışına izin veriyor” diye ekledi, Rus enerjisini ithal etmenin paradoksu hakkında, bunun için ödeme yapmak için herhangi bir geleneksel ödeme yöntemi varsa, çok az var.
Diğerleri, bir kullanıcının G7 yasağının ABD dolarını ve diğer itibari para birimlerini silahlandırma yolunda sadece bir adım olduğuna işaret etmesiyle hemfikir görünüyordu.
“Vay. Önce USD rezervlerini donduruyorlar, şimdi altın ithalatını yasa dışı hale getiriyorlar” diye yazdı kullanıcı.
Pazartesi günü saat 14:17 UTC’de, İngiltere hükümetinin Pazar günü ithalat yasağı duyurusunu yayınlamasından bu yana altının fiyatı değişmedi ve ons başına 1.826 USD’den işlem gördü.
Ukrayna’daki savaşın 24 Şubat’ta başlamasından bu yana altın %4’ün üzerinde düşerken, BTC %44 düştü.
Ukrayna’da savaşın başlamasından bu yana Bitcoin (mavi çizgi) ve altın (turuncu çizgi):

____
Daha fazla bilgi edin:
– Hükümetler Bazı Başarılar Elde Etmiş Olabilir, Ancak Bitcoin ve Kriptoyu Ele Geçirmek Hala Çok Zor
– 1933’te ABD Altını Ele Geçirirken, 2020’lerde Bitcoin İçin Bir Tehdit Var mı?
– Bitcoin Düşük Performans Gösterdikçe Boğa Duygusu Altına Dönüyor
– Bitcoin Altını Alırsa Beş Yılda 100 Bin ABD Dolarına Ulaşabilir – Goldman Sachs
– Ray Dalio, Tahvil yerine Bitcoin’i, Bitcoin’e Altını Tercih Ediyor
– BlackRock, Altının Bitcoin’e Göz Atarken Tozu Isırdığını Söylüyor
– Bitcoin Neden Zor Bir Ortamı Seviyor?
– Altın Çok Fiziksel Bir Sorunla Karşı Karşıya; Kurtarmak için Bitcoin!