Feragatname: Aşağıdaki metin, bir parçası olmayan bir advertorial makaledir. Cryptonews.com Editoryal içerik.
Unutulmaz bir turizm deneyimi (MTE), ‘olay gerçekleştikten sonra olumlu olarak hatırlanan ve hatırlanan bir turizm deneyimi’ olarak tanımlanmaktadır (Kim vd., 2012). Ama ya turizm deneyiminiz olumlu bir şekilde hatırlanmıyorsa veya hiç hatırlanmıyorsa?! Bize insanoğlunun Yeni Dünyaları keşfetme ve sonra onların üzerindeki döküntüleri atma yeteneğini hatırlatır. Milyarderler arasındaki uzay turisti olma ve yapılacaklar listelerinden işaretleme yarışı göz önüne alındığında, başka bir deyişle, ‘Oradaydım, Bunu Yaptım’.
“Dünyayı Bırakın – Metaverse’deki Çöp” sarmalayıcı, dünyanın ilk NFT’sidir. Stephen Vineburg’“Orada Yapıldı” koleksiyonu. İster yaygın olarak bulunan bir AR deneyimi, isterse benzersiz bir NFT ve ayrıca onun ‘CELED’i olarak fiziksel sanattan dijital sanata geçişi sağlayan bir sanat geçiş hikayesine sahiptir. ‘Oradaydı, Done That’ adlı sanat eseri, dünyayı dolaşan ve şimdi uzaya ve Metaverse’e giden bir şekerleme ambalajına odaklanıyor.
Yapıtları 4 aşamanın hepsinden geçti: Fiziksel Sanat, Artırılmış Gerçeklik, NFT ve Metaverse, tek bir sarmalayıcının romantik hikayesini ve turistik deneyimlerin tek kullanımlık doğasını temsil ediyor.
Sarıcının Yolculuğu
Fiziksel Sanat. 2020’de Stephen Vineburg, Venedik’teki Giardini Marinaressa’daki Açık Alan sergisinde ‘Oradaydı, Done That’ kavramsal heykelini sergiledi. Kavramsal anlamda birçok turistik deneyimin kullanılıp atılabilir doğasını temsil ediyordu ve mecazi anlamda sanat eseri turist tüketimciliğinin döküntülerini yansıtıyordu. Zaten turizmin şehirleri üzerindeki etkisinden endişe duyan Venediklilerden sıcak bir yanıt aldı.
Arttırılmış gerçeklik. Fiziksel sanattan dijital sanata geçişteki ilk durak, Wrapper’ın dünyayı dolaşmasına izin veren bir AR deneyiminin yaratılmasıdır. Sarıcı filtresi on Instagram, herhangi bir kullanıcının 3D Wrapper modelini herhangi bir yere yerleştirmesine ve Wrapper’ın açıldığını ve çöp haline geldiğini gösteren bir animasyonu tetiklemesine olanak tanır.
NFT. Parçanın ikinci dijital formu, olası olmayan durumlarda Wrapper’ı gösteren bir dizi NFT’dir. Bunlardan ilki, uzayda yüzen bir asteroit üzerindeki Wrapper’ı gösteren “Dünyayı Bırak – Çöpte Metaverse”. Bize insanoğlunun Yeni Dünyaları keşfetme ve sonra onların üzerindeki döküntüleri atma yeteneğini hatırlatır. Milyarderler arasındaki uzay turisti olma ve yapılacaklar listelerinden işaretleme yarışı göz önüne alındığında, başka bir deyişle, ‘Oradaydım, Bunu Yaptım’. Parça Foundation’da çıktı.
Sanal evren. Wrapper’ın yolculuğunun son adımı, Decentraland Metaverse’de bir afiş üzerinde bulunacağı Metaverse’dir. Bu anlamda ‘Dünyayı Bırakın – Metaverse’deki Çöpler’ resmi olarak Metaverse’in ilk çöp parçası haline geldi.
Nevada, Black Rock’taki ünlü Burning Man müzik sanatları festivalinde her yıl sergilenen ve yakılan bir sanat eseri olan ‘The Man’in arkasındaki sanatçı Andrew Johnstone, kitabın gezisi hakkında şu yorumu yaptı: ‘MUHTEŞEM. Zanaatın ötesinde, sabitlenmiş kelebekler gibi deneyimler toplayan turistlerin güçlü bir mesajı var. Uffizi’de kalabalıklar Botticelli’nin Venüs’ünün önünde sanata sırtlarını dönmüş bir şekilde duruyorlar ve özçekimlerinin “varlıklarını kanıtladığını” iddia ediyor.
Blok zincirine kodlanmış komik resimlerin ötesinde bir şeyler yaratmanın gerçekten çaba ve istek gerektirdiğini açıkça görebiliyoruz. ‘Dünyayı Bırakın – Metaverse’de Çöp’ü keşfedin Temel.